Decolează din zona de confort

Faptul că te afli pe site-ul nostru reprezintă deja primul pas către cariera ta de succes.

Pentru început, tot ce îți trebuie pentru a deveni însoțitor de bord este o atitudine pozitivă, cunoștințe de limba engleză, abilități bune de comunicare și curajul de a face primul pas.

Verifică dacă îndeplinești criteriile esențiale:

Chiar și la nivelul cel mai de bază, însoțitorii de bord trebuie să îndeplinească câteva cerințe minime:

Vârsta de angajare

Poți deveni însoțitor de bord începând cu vârsta de 18 ani, dacă dorești să lucrezi în spațiul European, sau de la vârsta de 21 de ani, dacă dorești să lucrezi în cadrul unei companii din Orient.

În ceea ce privește vârsta maximă de angajare, aceasta este de 35 de ani în companiile din Orient și de 40 de ani în companiile europene.

Înălțimea unui însoțitor de bord

Înălțimea minimă impusă pentru angajare diferă de la o companie aeriană la alta.

În funcție de compania aeriană, înălțimea minim impusă poate să difere. În general, înălțimea minimă recomandată este 160 cm pentru fete și 175 cm pentru băieți.

Alte companii aplică regula 212: trebuie să atingi cu brațul întins înălțimea de 212 cm, fără a avea încălțăminte, însă te poți ridica și pe vârfuri.

Prin urmare, companiile vor alege mereu o persoană cu o înfățișare placută și cu o înălțime normală, nici prea înaltă, nici prea scundă.

Tatuajele și semnele distinctive

În general, se consideră că nu este o problemă dacă ai semene distinctive (tatuaje, cicatrici sau semne din naștere).
Important este ca acestea să nu fie vizibile în momentul în care porți uniforma companiei aeriene.
Menționăm că, în cazul companiei Qatar, tatuajele sunt strict interzise, indiferent dacă sunt vizibile sau nu.

Cunoașterea limbii engleze

La interviul de angajare recrutorii înteleg dacă nu ești vorbitor nativ de limba engleză, însă este bine ca nivelul la care te situezi să fie cel puțin mediu.

Întreg limbajul aviatic este în limba engleză și toată comunicarea între membrii echipajului se face în această limbă, astfel încât, un nivel mediu de vorbire a limbii, este obligatoriu.

Dacă vorbești și alte limbi străine este un avantaj, însa fără limba engleză nu poți participa nici măcar la recrutare.

În cadrul multor interviuri vor avea loc discuții în grup, în limba engleză, ca și parte a procesului de recrutare.

Starea de sănătate

Pentru a fi însoțitor de zbor/stewardesă va trebui să ai o stare de sănătate foarte bună, dovetită prin adeverință medicală de la un cabinet medical certificat EASA.

În principiu, se recomandă ca dioptriile să fie cuprinse între maximum +/- 4 (în funcție de limitele impuse de companii, se poate merge chiar și până la +/-5).

Dacă dioptriile tale depășesc aceste valori sunt foarte puține șanse să fii angajat de compania aeriană.

De asemenea este important să ai un zâmbet frumos și o dantură sănătoasă.
În privința aparatului dentar, regulile de grooming ale companiilor aeriene le interzic.

Studiile necesare

Cele mai multe companii solicită în vederea angajării diploma de bacalaureat.
Absolvirea facultății poate constitui un avantaj la angajare, dar nu este obligatorie.
Studiile în comunicare, limbi străine, turism sau marketing pot reprezenta, de asemenea, un avantaj.

Alte calități

Ca și stewardesă/ steward va trebui să lucrezi foarte mult cu oamenii și prin urmare va trebui să dai dovadă de: spirit de echipă, abilități bune de comunicare, punctualitate, autocontrol și seriozitate.

Importanța Atestatului de însoțitor de bord

Primul pas către o carieră de succes este pregătirea ta!

Anual, sute de persoane participă la evenimentele de recrutare organizate de companiile aeriene.

Succesul de a fi ales pentru angajare în cadrul unei companii constă într-un cumul de factori menționați mai sus, cum ar fi: realizarea unui CV bun și comunicarea în limba engleză.

Dintre toate acestea, cu siguranță cel mai mare avantaj al tău va fi deținerea unui atestat de însoțitor de bord pentru că:

 • Este obligatoriu pentru angajare

  Pentru a lucra ca și însoțitor de bord în cadrul Uniunii Europene este obligatoriu să deții un atestat pentru însoțitor de bord.

  Atestatul de însoțitor de bord se obține în urma absolvirii unui curs de inițiere în cadrul unei oraganizații de pregătire în domeniul aviației acreditată EASA.

  Atestatul de însoțitor de bord este recunoscut în toate țările membre U.E. precum și în Elveția, Islanda și Norvegia.

 • Te ajută să te angajezi mult mai ușor

  În orice domeniu vei dori să lucrezi, mai întâi va trebui să te pregătești pentru acea profesie.

  Deținerea unui atestat de însoțitor de bord te scoate în evidență și te face mult mai ușor de angajat decât o persoană necalificată.

  Companiile aeriene privesc favorabil candidații care au un atestat pentru însoțitor de bord întrucât le demonstrează hotărârea ta de a profesa în acest domeniu și faptul că ai atins normele impuse de EASA.

  De asemenea anagajarea personalului calificat reduce cu mult costurile de instruire ale companiei.

 • Recunoașterea atestatului în afara U.E.

  Companiile aeriene din Orient acceptă atestatul de însoțitor de bord acreditat EASA pentru că reprezintă o dovadă clară a faptului că ești instruit la cele mai înalte standarde și ai capacitatea de a finaliza orice training cu succes.

Te pregătim să obții primul job în aviație

În cadrul cursurilor de Stewardese/Însoțitor de bord am inclus un modul de HR care te va pregăti să obții primul job în aviație.

Vei învăța cum decurge procesul de recrutare, cum să te prezinți în fața recrutorilor și vei avea ocazia să exersezi probele de la interviu.

Periodic, vei primi fedback și sfaturi din partea trainerilor noștri precum și informații despre următoarele sesiuni de recrutare organizate de companiile aeriene.

Îți garantăm angajarea

Vom fi alături de tine de la începutul cursului și până la obținerea primului loc de muncă, obiectiv pe care îl garantăm cu restituirea a 50% din taxa de curs în cazul în care nu vei reuși să te angajezi după participarea la 10 interviuri de recrutare pentru însoțitorii de bord.

ÎNCEPE CU NOI O CARIERĂ DE SUCCES!

PRINDE UN LOC ÎN NOUA GRUPĂ